Sectorul Sinodal Asistenţă Socială şi Caritate, în comun cu ASCO, lansează colaborarea cu Asociaţia Obştească “Salvați Viața”

3097Sectorul Sinodal Asistenţă Socială şi Caritate, în comun cu Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi din Moldova, lansează colaborarea cu Asociaţia Obştească „”Salvați Viața””, cu scopul implementării unei agende comune de activităţi întru susţinerea copiilor care au nevoie urgentă de intervenţii chirurgicale, şi ai căror familii întâmpină dificultăţi în colectarea sumei necesare pentru intervenţie.

Domeniile de colaborare vor include

  • participarea slujitorilor Bisericii şi a tineretului în acţiunile comune de sensibilizare a opiniei publice pentru colectarea donaţiilor destinate copiilor bolnavi;
  • schimb de informaţii şi publicaţii pentru portalurile Moldova Ortodoxă, Tineretul Ortodox şi Save Life,
  • organizarea şi desfăşurarea unor mese rotunde şi instruiri pentru participanţi, etc.

Asociaţia Obştească “Salvați Viața” a fost creată în anul 2010, cu scopul colectării şi distribuirii inteligente a donaţiilor benevole, destinate tratamentului şi procurării medicamentelor copiilor şi adolescenţilor grav bolnavi, şi pentru suportul direcţionat familiilor nevoiaşe.

Programul de caritate al asociaţiei “Salvați Viața” prevede:

  • acordarea suportului la colectarea surselor băneşti pentru familiile cu copiii grav bolnavi, destinate pentru acoperirea costului intervenţiilor chirurgicale, tratamentului, recuperării sănătăţii şi susţinerii vieţii copiilor (în cazul în care posibilităţile financiare ale părinţilor nu le permit să-şi trateze copilul bolnav);
  • sensibilizarea opiniei publice faţă de problemele copiilor care luptă pentru viaţă şi faţă de o copilărie fără durere şi suferinţă;
  • colectarea donaţiilor benevole din partea persoanelor juridice şi fizice, pentru realizarea programelor de caritate.

Pe parcursul a câtorva ani, asociaţia obştească de caritate “Salvați Viața”, cu suportul donatorilor care susţin proiectul organizaţiei în cadrul Global Giving Foundation, precum şi cu sprijinul partenerilor şi a prietenilor, oferă suport secţiilor de pediatrie ale Institutului de Oncologie al RM. În lupta cu bolile aducătoare de moarte nu sunt suficiente doar mâinile de aur ale medicilor, de aceea, noi oferim un sprijin, în măsura posibilităţilor, pentru procurarea utilajului medical, medicamentelor şi consumabilelor necesare. Astăzi noi am extins domeniul de sprijin pe care îl acordăm, şi ne străduim să uşurăm munca specialiştilor din secţia endoscopie pediatrică a Centrului Mamei şi Copilului.

Toată informaţia cu privire la sursele colectate şi distribuite este publicată pe site-ul organizaţiei savelife.md. Această transparenţă a tuturor operaţiunilor monetare va permite tuturor donatorilor să afle, în ce scop au fost cheltuiţi banii lor.

În afară dea aceasta, site-ul savelife.md este actualizat cu regularitate, fiind introdusă informaţia despre starea sănătăţii copiilor, pentru care sunt lansate campaniile de colectare a fondurilor.

Dragostea de aproapele, compătimirea, milostenia – acestea sunt printre valorile principale ale creştinismului, pe care le deprindem din copilării, însă care sunt atât de insuficiente uneori în societatea modernă. Caritatea – chestiunea personală a fiecăruia dintre noi, şi noi suntem bucuroşi de creşterea numărul persoanelor care nu rămân indiferente la suferinţa aproapelui.

Astăzi fiecare dintre dumneavoastră poate deveni un supererou pentru un copil bolnav! Pentru aceasta este nevoie să vă ascultaţi inima şi să faceţi un pas înainte spre nevoia celuilalt.

Contactele organizaţiei:

Tel.: 022 999 381
079 00 3838

         079 44 38 38

Web: www.savelife.md

Email: [email protected]

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 2106 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress