Tinerii de la ASCO îndeamnă credincioşii să serbeze „Blajinii” creştineşte

11174339_765546760210380_6111489133270559111_oCu mare bucurie am ajuns în aceste zile la Paștile Blajinilor. Atunci când creștinii merg la cimitire să le vestească răposaților că “Hristos a Înviat!” cam uită de adevărata esență a acestei sărbători. Ajung la cimitire pentru a se întâlni cu rudele, prietenii, pentru a face mese cu alese bucate și mai puțin cu gândul și intenția de a se ruga pentru rudele răposate. Oamenii, în aparență vin pentru a-i pomeni pe cei răposați, dar felul cum întâlnesc acest Paște al Blajinilor, îi îndepărtează mult de la semnificația acestei sărbători, care tinde să aducă lumina Învierii, pace și alinare răposaților.

Astfel, la iniţiativa episcopului vicar Preasfinţitul Ioan de Soroca, membrii Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi s-au mobilizat într-o campanie de informare a credincioşilor. Au fost pregătite mesaje privind faptul cum trebuie să ne comportăm în cimitire, dar şi rugăciuni corespunzătoare pomenirii răposaţilor, care au fost distribuite în mai multe localităţi la intrarea creştinilor în cimitire.

Astăzi, 19 aprilie, în cimitirul Sf. Lazăr, câţiva studenţi au împărțit pliante informative. „Majoritatea oamenilor se temeau să primească pliantele, crezând că sunt de la sectanți, dar până la urmă s-au convins că mesajele vin din partea creștinilor ortodocși. Creştinii au primit cu bucurie aceste înștiințări, spunând că pe viitor vor ține cont de cele expuse în articole.”, ne-a mărturisit Anişoara Banari, participantă la acţiunea de împărţire a pliantelor.

„Dacă anul trecut a fost o premieră împărţirea materialelor informative cu un mesaj creştin privind comportamentul şi ţinuta creştinilor în cimitire, anul acesta ne-am mobilizat la îndemnul episcopului Ioan, vicarul mitropolitan, care a venit şi cu un suport financiar, tipărindu-se câteva mii de foi volante, dar şi iconiţe cu chipul Mântuitorului Cel Înviat, care sunt împărţite la intrarea în cimitire. Am identificat câţiva voluntari de la ASCO, care distribuie informaţia în 10 cimitire din ţară.

Credem că cea mai vulnerabilă stare de lucruri e în cimitirul Sf. Lazăr din capitală, unde e flux de oameni şi unde suntem martori la atâtea abuzuri.

Nădăjduim să ajungem cu un mesaj autentic creştin la cât mai multă lume, iar în viitor ar fi perfect să meargă tinerii pe la toate cimitirele din ţară. Doar prin astfel de acţiuni vom schimba starea de lucru şi vom reveni la o normalitate, privind pomenirea celor adormiţi întru Domnul”, ne-a vorbit părintele Octavian Moşin, preşedintele ASCO.

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

Conferință pe teme religioase la LT Holercani Conferință pe teme religioase la LT Holercani
”Cum să devenim mai buni?” – tema discuției cu elevii Liceului ”Alexandru cel Bun”, or. Sîngera ”Cum să devenim mai buni?” – tema discuției cu elevii Liceului ”Alexandru cel Bun”, or. Sîngera
Gala Tineretului Ortodox, ediția a VIII-a, desfășurată la Sălcuța, raionul Căușeni Gala Tineretului Ortodox, ediția a VIII-a, desfășurată la Sălcuța, raionul Căușeni
Biserica USM și-a sărbătorit hramul Biserica USM și-a sărbătorit hramul

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress