Tinerii din Moldova au încredere în Biserică și sunt dezamăgiți de politicieni

Tinerii din Republica Moldova nu se implică activ în campaniile electorale pentru că sunt dezamăgiți de clasa noastră politică, dar și de instituțiile statului.

CHIȘINĂU, 22 feb — Sputnik. Biserica se bucură de cea mai mare încredere în rândul tinerilor din Republica Moldova, în timp ce la polul opus se află Guvernul, Parlamentul și partidele politice. Cel puțin astfel arată datele unui studiu realizat de compania ”iData — Date Inteligente” despre „Atitudinea tinerilor față de procesul electoral”. Fiind întrebați în ce instituții/organizații au cea mai mare încredere, 69 la sută dintre tineri au răspuns că au încredere în Biserică, după care urmează instituțiile de învățământ cu 65 la sută și în Primăria cu 54%. În același timp, 79 la sută dintre tineri spun că nu au încredere în Guvern, 78% — în Parlament, iar 77% nu au încredere în partidele politice din Moldova.

Potrivit autorilor studiului, pasivitatea tinerilor în timpul campaniei electorale se explică prin dezamăgirea acestora față de instituțiile statului și lipsa de interes a politicienilor față de acest segment de alegători, dar și din cauza programului școlar supraîncărcat.

Studiul sociologic a fost realizat de compania iData, cu sprijinul Agenției Austriece de Dezvoltare și Fundației ERSTE din Austria, în perioada 16 decembrie 2016 — 23 ianuarie 2017 pe un eșantion de 423 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani, din 11 localități, inclusiv trei urbane, care votează pentru prima dată.

Sursa: https://sputnik.md/

Filed in: Noutăţi

Articole relevante:

Asociația Studenților Creștini Ortodocși inițiază cursuri gratuite de studiere a limbii engleze Asociația Studenților Creștini Ortodocși inițiază cursuri gratuite de studiere a limbii engleze
Trăiri duhovnicești la tabăra din Mănăstirea Oașa Trăiri duhovnicești la tabăra din Mănăstirea Oașa
Seară duhovnicească la biserica USM, cu lansarea cărții de aforisme creștine ”Străin și călător”, de Raisa Plăieșu Seară duhovnicească la biserica USM, cu lansarea cărții de aforisme creștine ”Străin și călător”, de Raisa Plăieșu
În atenția studenților! Începeți un nou an de studii ca membru al Asociației Studenților Creștini Ortodocși! În atenția studenților! Începeți un nou an de studii ca membru al Asociației Studenților Creștini Ortodocși!

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress