Ziua Tineretului Ortodox la Todirești

Pe 12 Martie 2002, prin binecuvântarea vrednicului de pomenire patriarhul Alexei al II-lea, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a decis ca în Ziua de Prăznuire a Sărbătorii Împărătești „Întâmpinarea Domnului” să fie marcată Ziua Tineretului Ortodox în cuprinsul Patriarhiei Moscovei și a întregii Rusii.

Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la Todirești s-au desfășurat activități cu și pentru tineri! La inițiativa preotului Ioan GAJIM, parohia comunei în colaborare cu Instituția Publică Gimnaziul Todirești – cu care, de altfel, se duce un dialog continuu și o colaborare fructuoasă, aici organizându-se seminarii și lecții deschise cu prezența părintelui-paroh, dar și a altor persoane oficiale ale Direcției Educație și ale Episcopiei noastre – a fost organizat un Concurs de eseuri și poezii cu genericul „Credința fără fapte este moartă”. Acest concurs i-a vizat pe elevii claselor a VII-a – a IX-a!

Îmbucurător a fost faptul că elevii au participat cu entuziasm și au alcătuit poezii și eseuri foarte bune și originale, în care s-au reflectat propriile opinii cu privire la: cum trebuie un tânăr să trăiască credința corect? care sunt faptele credinței care arată că suntem pe calea cea bună și credința nu este numai de ochii lumii? de ce sunt importante faptele pentru o viață creștină autentică?

Creațiile proprii ale elevilor au fost atent analizate de către Directorul Gimnaziului – Dna Maria SAVCIUC, profesoara de religie – Dna Valentina OSTAPOVICI și de către preotul Ioan GAJIM.

După aceasta, întrucât lucrările au fost excepționale, au fost nominalizați cu locurile I, II și III, patru elevi! Aceștia, dar și toți ceilalți elevi care au participat la concurs, s-au rugat la Dumnezeiasca Liturghie Duminică, 14 Februrie, unde au fost premiați de către preotul Ioan cu diplome, acatiste și cărți cu sfaturi duhovnicești pentru tineri. Menționăm, de asemenea, că cei patru elevi nominalizați au primit și premii bănești!

Luni, 15 Februarie, în după-amiaza zilei de Prăznuire a Sărbătorii Împărătești „Întâmpinarea Domnului”, preotul Ioan GAJIM, alături de câțiva paracliseri și cântărețe ai bisericii comunei, au mers la câteva familii tinere care trăiesc mai greu și au copii cu probleme de sănătate, oferindu-le în dar produse alimentare, dulciuri și prosoape!

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și a milosteniilor enoriașilor, astfel de activități cu tinerii parohiei, precum și acțiunile de caritate vor continua în parohia satului Todirești.

Sursa: episcopia-ungheni.md

Filed in: Activităţi ASCO

Articole relevante:

Săptămâna Tineretului Ortodox (22-28 aprilie 2024) Săptămâna Tineretului Ortodox (22-28 aprilie 2024)
Tema familiei abordată cu studenții Facultății de Litere, USM Tema familiei abordată cu studenții Facultății de Litere, USM
Pelerinaj de studiu la mănăstirile Suruceni, Căpriana, Hâncu și Condrița Pelerinaj de studiu la mănăstirile Suruceni, Căpriana, Hâncu și Condrița
Conferință pe teme religioase la LT Holercani Conferință pe teme religioase la LT Holercani

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress