A avut loc cea de-a cincea ediție a Pelerinajului Tinerilor

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, pentru al cincilea an la rând s-a desfășurat Pelerinajul Tinerilor având ca punct de pornire biserica “Întâmpinarea Domnului” din incinta Univeristății de Stat din Moldova și destinație finală mănăstirea “Sf. Iacov Persul” din satul Sireți.

La eveniment au participat peste 700 de persoane, ceea ce face ca ediția din acest an a pelerinajului să fie cea mai amplă de până acum. Pe parcursul traseului, creștinilor care au pornit din Chișinău li s-au alăturat credincioși din satele din apropiere, precum Trușeni, Dumbrava, Vatra, Cojușna și Ghidighici.

Ajunşi la mănăstire, participanţii la pelerinaj au fost întâmpinaţi, în dangătul clopotelor, de către obştea sfîntului aşezământ în frunte cu părintele stareţ, arhimandritul Porfirie. Cu acest prilej Sfinţia Sa a adresat un cuvânt de învăţătură oaspeţilor lăcaşului: “Pelerinajul este un act spiritual de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la El; astfel pelerinajul este în sine un act de asceză şi o jertfă de gratitudine. În același timp Preacuivioșia Sa a menționat că acest Drum al Crucii este o adevărată mărturisire a credinței, mai ales în aceste timpuri de apostazie tot mai evidentă.”

Mai târziu creștinii s-au închinat la sfintele moaște din mănăstire, au mulțumit Domnului pentru că au ajuns la destinație fără ispite și au participat la o agapă frățească, organizată prin bunăvoința obștii monahale și a creștinilor sin satul Sireți.

Din numele pelerinilor a vorbit părintele Octavian Moșin, paroh al bisericii “Întâmpinarea Domnului” din Chișinău, care a mulțumit pelerinilor și confraților slujitori pentru bunăvoința de a participa la procesiune, declarând că în aceste momente este absolut evident că Pelerinajul Tinerilor devine deja un pelerinaj tradițional. Sfinția Sa a vut alese cuvinte de mulțumire și către părintele stareţ Porfirie, care la fiecare ediție a evenimentului se străduie să primească numeroșii pelerini ca pe niște adevărați fii și fiice duhovnicești.

La final, credincioșii au fost transportați în mod organizat cu patru autocare înapoi la Chișinău.

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO, Pelerinaje

Articole relevante:

Conferință pe teme religioase la LT Holercani Conferință pe teme religioase la LT Holercani
”Cum să devenim mai buni?” – tema discuției cu elevii Liceului ”Alexandru cel Bun”, or. Sîngera ”Cum să devenim mai buni?” – tema discuției cu elevii Liceului ”Alexandru cel Bun”, or. Sîngera
Gala Tineretului Ortodox, ediția a VIII-a, desfășurată la Sălcuța, raionul Căușeni Gala Tineretului Ortodox, ediția a VIII-a, desfășurată la Sălcuța, raionul Căușeni
Biserica USM și-a sărbătorit hramul Biserica USM și-a sărbătorit hramul

One Response на "A avut loc cea de-a cincea ediție a Pelerinajului Tinerilor"

  1. Steliana / Alexandru says:

    Buna ziua ! Mulțumim enorm parintelui Octavian si tuturor pentru organizarea, desfășurarea acestui Pelerinaj a Tinerilor.Anul acesta am fost pentru prima data,ne-a placut cu Doamne ajuta vom merge si pe viitor . Domnul să vă binecuvânteze pentru toată răbdarea,intelepciunea ce o aveți cu noi păcătoșii și timpul ce ni-l acordați,parinte Octavian!Bunul Dumnezeu să vă întărească, să vă ajute, să vă dea sănătate, să vă de-a puterea în tot ce doriți să realizați.Doamne ajuta!

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress