A avut loc cea de a patra ediție a Pelerinajului Tinerilor

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, al patrulea an la rând s-a desfășurat Pelerinajul Tinerilor având ca punct de pornire biserica “Întâmpinarea Domnului” din incinta Univeristății de Stat din Moldova și destinație finală mănăstirea “Sf. Iacov Persul” din satul Sireți.

Conform datelor Publika TV la eveniment au participat peste 600 de persoane, ceea ce face ca ediția din acest an a pelerinajului să fie cea mai amplă de până acum. Pe parcursul traseului, creștinilor care au pornit din Chișinău li s-au alăturat credincioși din satele din apropiere, precum Trușeni, Vatra, Cojușna și Ghidighici.

Odată ajunși în satul Sireți, pelerinii au fost întâpinați de mai mulți săteni la intrarea în localitate, unde soborul preoțesc care a însoțit creștinii a oficiat un Te-Deum de mulțumire, după care mulțimea s-a îndreptat către mănăstire, unde a fost întâmpinată de către obștea monahală în frunte cu părintele stareț Porfirie (Dobre) care în cuvântul său de salut a menționat că acest eveniment este unul deosebit pentru mănăstire și pentru nevoitorii ei care au cinstea de a găzdui un nunăr atât de mare de pelerini. În același timp Preacuivioșia Sa a menționat că acest Drum al Crucii este o adevărată mărturisire a credinței, mai ales în aceste timpuri de apostazie tot mai evidentă.

Mai târziu creștinii s-au închinat la nuemroasele sfinte moaște din mănăstire, au mulțumit Domnului pentru că au ajuns la destinație fără ispite și au participat la o agapă frățească, organizată prin bunăvoința obștii monahale și a creștinilor sin satul Sireți.

Din numele pelerinilor a vorbit părintele Octavian Moșin, paroh al bisericii “Întâmpinarea Domnului” din Chișinău, care a mulțumit pelerinilor și confraților slujitori pentru bunăvoința de a participa la procesiune, declarând că în aceste momente este absolut evident că Pelerinajul Tinerilor devine deja un pelerinaj tradițional. Sfinția Sa a vut alese cuvinte de mulțumire și către părintele Porfirie (Dobre), care la fiecare ediție a evenimentului se străduiește să primească numeroșii pelerini ca pe niște adevărați fii și fiice duhovnicești.

La final, credincioșii au fost transportați în mod organizat cu patru autocare înapoi în Chișinău.

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO, Pelerinaje

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress