A fost lansat blogul programului de masterat Studii filologice și spiritualitate creștină

A fost lansat blogul programului de masterat Studii filologice și spiritualitate creștină: www.masterateortodoxe.blogspot.com

În anul de studii 2012-2013 în cadrul Facultății de Litere a USM, pentru prima dată au fost propuse două programe noi de masterat:

– Studii filologice și spiritualitate creștină;
– Civilizație europeană.
Acestea s-au bucurat de un interes sporit din partea tinerilor dornici de a sorbi din cultura și spiritualitatea contemporană. Astfel, la primul program s-a înscris un număr record, de circa 25 de studenți, iar la cel de-al doilea 11 studenți.
La prima întrunire a masteranzilor, cu un cuvânt de salut a venit doamna decan Claudia Cemârtan, dr. conf. univ., care a prezentat programele ciclului II și le-a urat succes celor care urmează să parcurgă doi ani, perfecționându-și cunoștințele în domeniul lingvisticii și literaturii.
A fost stabilit orarul pentru primul semestru. Masteranzii de la programul spiritualitate creștină au stabilit zilele de luni și marți. Astfel, luni orele încep de la 12.45, iar marți de la 8.00.
Șefa grupei a fost aleasă preoteasa Magdalena Bortă, care va fi responsabilă de: registru, evidența studenților, înștiințări și realizarea blogului www.masterateortodoxe.blogspot.com, în paginile căruia vor fi afișate periodic înștiințări și informații utile pentru masteranzi și profesori.
Denumirea blogului este ”masterate”, la plural, deoarece sunt preconizate încă câteva programe atât la USM, dar și în cadrul altor instituții. Se lucrează în vederea lansării unor programe cu specializare în drept și muzică, dar îmbinându-se cu morala creștină și respectiv cu cântarea bisericească.
Filed in: Noutăţi

Articole relevante:

Conferința tinerilor ”Unitatea întru Hristos” Conferința tinerilor ”Unitatea întru Hristos”
Asociația Studenților Creștini Ortodocși inițiază cursuri gratuite de studiere a limbii engleze Asociația Studenților Creștini Ortodocși inițiază cursuri gratuite de studiere a limbii engleze
Trăiri duhovnicești la tabăra din Mănăstirea Oașa Trăiri duhovnicești la tabăra din Mănăstirea Oașa
Seară duhovnicească la biserica USM, cu lansarea cărții de aforisme creștine ”Străin și călător”, de Raisa Plăieșu Seară duhovnicească la biserica USM, cu lansarea cărții de aforisme creștine ”Străin și călător”, de Raisa Plăieșu

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 0084 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress