Biserica Universității de Stat din Chișinău a găzduit o frumoasă întâlnire duhovnicească cu Protosinghelul Nicodim Petre

În seara zilei de ieri, biserica „Întâmpinarea Domnului” a găzduit o frumoasă întâlnire duhovnicească cu Protosinghelul Nicodim Petre – neobosit slujitor al Bisericii Ortodoxe, care a făcut misiune inclusiv pe pământurile Africii şi un teolog de o veritabilă formare academică.

După participarea la Acatistul Sfântului Duh, săvârşit tradiţional în fiecare miercuri, numeroşii tineri adunaţi în incinta sfântului lăcaş, au avut posibilitatea să se convingă singuri de erudiţia părintelui Nicodim, exprimată prin cuvântul spiritual blând, capabil să atingă cele mai sensibile coarde ale sufletului.

În predică, Sfinţia Sa a vorbit despre virtuţile creştine exprimate în viaţa de zi cu zi, dând exemple despre cum ar trebui să aplice creştinul din ziua de azi învăţăturile Sfintei Scripturi, dar a pus accentul şi pe ignoranţa care de multe ori ne împiedică să fim aproape de Dumnezeu.

În continuare, a avut loc o discuţie vie între invitat şi enoriaşi, pe parcursul căreia, invitatul a răspuns la cele mai stringente întrebări ale tinerilor, legate de viaţa duhovnicească.

La final, cu prilejul aniversării a doi ani de la lansarea portalului www.ortodox.md – care pe parcursul acestei perioade a reuşit să acumuleze un număr impresionant de vizitatori şi să devină un adevărat for de discuţii spirituale, datorită diversităţii temelor abordate, precum şi a competenţei colaboratorilor săi – Protosinghelul Nicodim Petre a înmânat celor mai activi tineri autori, diplome de merit pentru munca şi entuziasmul lor, depuse pe acest site, iar toţi cei prezenţi, au primit câte un calendar ortodox pentru anul 2015, Vrednici ostenitori ai Bisericii (detalii despre calendar pe ortodox.md)

Parohul bisericii „Întâmpinarea Domnului”, Prot. Mitr. Octavian Moşin, i-a mulţumit distinsului invitat, din numele tuturor, pentru bunăvoinţa de a se afla în această zi în mijlocul credincioşilor de aici, pentru cuvântul spus în numele Domnului cu măiestrie şi zel şi pentru împărtăşirea experienţelor duhovniceşti ale Sfinţiei Sale, cu tinerii din Chişinău.

La rândul Său, părintele Nicodim a mulţumit pentru invitaţie şi pentru primirea călduroasă, urând tuturor celor prezenţi să fie credincioşi şi râvnitori, dând ascultare lui Hristos, fiecare după chemarea sa.

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO, Seri duhovnicești

Articole relevante:

Gala Tineretului Ortodox, ediția a VIII-a, desfășurată la Sălcuța, raionul Căușeni Gala Tineretului Ortodox, ediția a VIII-a, desfășurată la Sălcuța, raionul Căușeni
Biserica USM și-a sărbătorit hramul Biserica USM și-a sărbătorit hramul
Seară duhovnicească la biserica “Naşterea Maicii Domnului” s. Hîrtop, r. Floreşti, în cadrul proiectului “Uniţi în Fapte Bune” Seară duhovnicească la biserica “Naşterea Maicii Domnului” s. Hîrtop, r. Floreşti, în cadrul proiectului “Uniţi în Fapte Bune”
În vizită la Liceul ”Petru Rareș” din Chișinău În vizită la Liceul ”Petru Rareș” din Chișinău

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress