Concert de muzică sacră la biserica “Întâmpinarea Domnului” din Chișinău

Cu ocazia prăznuirii Sf. Irh. Nicolae, corul de copii “Ichos” din Iași, a susținut un concert de muzică duhovnicească la biserica “Întâmpinarea Domnului” din incinta Universității de Stat din Moldova. Creștinii veniți în această zi la serviciul divin, au avut ocazia să asculte alese cântări bisericești în interpretarea oaspeților din România care și-au demonstrat măiestria la mai multe concursuri internaționale.

Doamna Petronela Dârțu, dirijoarea corului, a ținut să mulțumească părintelui Octavian Moșin pentru invitația de a cânta în această deosebită zi în sfântul locaș al cărui paroh este și a declarat că atât pentru ea cât și pentru membrii colectivului artistic, vizita în Republica Moldova și în special la bisericile și mănăstirile din țara noastră au lăsat impresii de neuitat, fapt ce îi motivează să revină aici cu drag.

La rândul său, părintele Octavian a mulțumit oaspeților că au acceptat invitația de a împărtăși bucuria sărbătorii cu creștinii de aici, asigurându-i că sunt de fiecare dată bineveniți, oferind fiecărui corist câte un mic dar care să le amintească că au pășit pragul bisericii “Întâmpinarea Domnului”.

Ca de fiecare dată ziua cinstirii Sfântului Ierarh Nicolae nu poate să nu fie însoțită și de gesturi de caritate, menite să aducă speranța în sufletele celor mai triști ca noi, astfel că 20 de copii cu dezabilități de vedere prezenți la Sfânta Liturghie, au primit cadouri care să le alunge tristețea și să le aducă zâmbetul și bucuria pe fețe.

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

Săptămâna religiei la Sălcuța Săptămâna religiei la Sălcuța
Discuții duhovnicești cu elevii L.T. ”George Călinescu” din capitală Discuții duhovnicești cu elevii L.T. ”George Călinescu” din capitală
Seminar cu elevii din Gimnaziul din s. Valea Mare Seminar cu elevii din Gimnaziul din s. Valea Mare
Conferință de totalizare: ”Mănăstirea Curchi – 250 de ani de Istorie și Spiritualitate Ortodoxă” Conferință de totalizare: ”Mănăstirea Curchi – 250 de ani de Istorie și Spiritualitate Ortodoxă”

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress