Concert dedicat Sfântului Ierarh Nicolae la biserica “Întâmpinarea Domnului” din Chișinău

Cu ocazia praznicului Sf. Ierarh Nicolae făcătorul de minuni, un numeros grup de elevi ai Liceului Republican cu Profil Real din capitală, a organizat un deosebit concert de colinde și cântări duhovniceşti, pe care l-au prezentat în incinta bisericii cu hramul “Întâmpinarea Domnului” de pe lângă Universitatea de Stat din Moldova.

Enoriașii prezenți la acest eveniment de suflet au avut popsibilitatea să admire măiestria liceenilor și cunoștințele profunde referitoare la viaţa Sfântului Ierarh Nicolae. Însă cel mai apreciat lucru a fost trăirea sinceră a programului pe care l-au prezentat, lucru observat și de părintele paroh Octavian Moșin, care a mulțumit elevilor pentru organizarea acestui bineplăcut eveniment și pentru dragostea pe care o au pentru cele sfinte și pe care o împărtășesc celor din jur. Sfinția sa a avut un cuvânt de mulțumire și pentru administrația instituției de învățământ în frunte cu domnul director Anatol Cumpănă care a sprijinit personal organizarea acestui bineplăcut eveniment.

La rândul său, domnul director a mulțumit părintelui Octavian pentru disponibilitate și pentru posibilitatea pe care a oferit-o liceenilor pentru a-și manifesta dragostea față de cele sfinte prin acest spectacol. În acest sens, domnia sa și-a manifestat speranța că aceste activități vor avea  continuitate.

Programul a inclus un şir de cântări închinate sfântului, dar şi tradiţii prilejuite de sărbătorile de iarnă. Au fost prezentate şi istorioare cu folos duhovnicesc, precum şi crâmpeie din viaţa ierarhului. La sărbătoare au fost invitaţi şi copii de la Şcoala generală nr. 42 care au primit daruri din partea Sfântului Nicolae.

Totodată, s-a dat start unei caravane de binefacere pentru copiii sărmani din raionul Ialoveni, fiind invitaţi să participe toţi doritorii cu suflet mare.

Filed in: Noutăţi

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress