De la pământ la cer

 

In zilele noastre mult prea multe suflete sunt pierdute, undeva, intre cer si pamant. Pentru multi, viata nu mai are sens sau un tel anume. Nimeni nu se mai intreaba de unde vine si unde se va duce dupa moarte. Dar ceea ce este mai inspaimantator este faptul ca omul nu se cunoaste pe sine. Acest lucru este consecinta faptului ca omul a pierdut adevarata si completa intelegere a propriului sau suflet, precum si legatura acestuia cu Creatorul sau si cu creatia, cu Dumnezeu si cu natura, cu cerul si pamantul. Legatura vie a relatiei dintre om, cer si pamant piere.

Piere din pricina faptului ca cerul a disparut din mintea oamenilor ca urmare a nenumaratelor atractii pe care le ofera viata moderna. Televizorul a inlocuit icoana; muzica moderna a inlocuit cantecele si imnele religioase, in timp ce fuga dupa placere si iubirea de sine au inlocuit adoratia pe care o datoram lui Dumnezeu. Toate acestea au loc in detrimentul atentiei ce o datoram celor ceresti, “caci stim ca toata faptura impreuna suspina si impreuna are dureri pana acum”.(Rom.8, 22). Desi aceasta legatura este gata sa dispara, ea poate fi totusi restabilita inainte de a nu fi prea tarziu. Asa precum floarea soarelui se indreapta mereu spre soare, la fel si sufletul ar trebui sa-L caute pururea pe Fiul lui Dumnezeu – Iisus Hristos.
Asa cum graul este despartit de neghina la vremea secerisului, la fel si dreptii vor fi despartiti de necredinciosi in ziua judecatii, la fel dupa cum zapada este alba si curata; la fel si sufletul ar trebui sa fie pastrat, in deplina puritate si curatenie; si precum din pamant am venit, tot acolo ne vom intoarce intr-o buna zi. Primul pas catre cer se afla inauntrul nostru. Acesta este popasul hotararii, adica de a avea curajul sa renuntam la propriile noastre interese si de a ne hotari sa ne inchinam viata celui mai mare ideal: de a merge pe calea credinciosiei, cautandu-L cu toata inima pe Hristos. Pur si simplu suntem chemati la lepadarea de sine si luarea crucii lui Hristos. Trebuie sa ne lepadam de tot ceea ce ne leaga de cele de jos si liberi sa-L urmam pe Hristos. Daca am face macar acest prim pas, atunci asa cum a fagaduit Hristos, toate lucrurile ni se vor adauga noua aici, pe pamant si ni se va deschide astfel calea catre cer.
“De la pamant la cer” Activitatile misionare ale Sfantului Inochentie din Alaska” (Autor: Monah Andrew Wemuth Editura Bunavestire 2002)
Filed in: Descoperă Ortodoxia

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© 8021 Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress