Duminica Femeilor Mironosiţe – Ziua femeii creştine

Dragi tineri, puţini dintre voi poate cunosc că Duminica a treia dupa Invierea Domnului este Duminica femeilor Mironosiţe. Iată că prin purtarea de grijă a Maicii Domnului şi prin sfintele femei purtatoare de mir (mironosiţe), femeile creştine au cinstea de a avea o Duminică în an, în care sunt cinstite în modul cel mai deosebit.

În timpurile de tristă amintire a ateismului militant, poporului nostru binecredincios i s-a furat această frumoasă sărbătoare a mironosiţelor femei adică a femeilor creştine, fiind obraznic înlocuită cu kitciul ideologic bolşevic 8 martie – ziua femeii comuniste.

În cadrul bisericii tinerilor “Întâmpinarea Domnului” a Universităţii de Stat din Moldova, sa format deja o tradiţie în ultimii ani, să se sărbătorească această mare sărbătoare creştină, după cinstea cuvenită.

Duminica Femeilor Mironosiţe – Ziua femeii creştine (8 mai 2011)

Duminica Femeilor Mironosiţe – Ziua femeii creştine (18 aprilie 2010)

Duminica Femeilor Mironosiţe – Ziua femeii creştine (3 mai 2009)

Duminica Femeilor Mironosiţe – Ziua femeii creştine (11 mai 2008)

Un îndemn aparte am avea către studente, care sunt viitoarele mame: A fi mamă e un lucru sfânt, Dumnezeu să vă înmulţească harul şi darul Sfântului Duh şi darul Dragostei Creştine să fie cu adevărat în inima fiecăreia dintre voi dragi studente, ca să fiţi ce trebuie sa fiţi, să întreţineţi căldura creştină în familie şi buna înţelegere. Pentru că în familie cunoaşteţi ce dezastru este astazi.

Filed in: Activităţi ASCO, Sfaturi tinerilor, Descoperă Ortodoxia

Articole relevante:

Gala Tineretului Ortodox, ediția a VIII-a, desfășurată la Sălcuța, raionul Căușeni Gala Tineretului Ortodox, ediția a VIII-a, desfășurată la Sălcuța, raionul Căușeni
Biserica USM și-a sărbătorit hramul Biserica USM și-a sărbătorit hramul
Seară duhovnicească la biserica “Naşterea Maicii Domnului” s. Hîrtop, r. Floreşti, în cadrul proiectului “Uniţi în Fapte Bune” Seară duhovnicească la biserica “Naşterea Maicii Domnului” s. Hîrtop, r. Floreşti, în cadrul proiectului “Uniţi în Fapte Bune”
În vizită la Liceul ”Petru Rareș” din Chișinău În vizită la Liceul ”Petru Rareș” din Chișinău

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress