Sf. Ierarh Petru Movilă serbat la biserica din Dumbrava

IMG_0297Demult n-a fost un astfel de hram la Dumbrava. Probabil că a coincis cu ziua de duminică, când toată lumea e pe acasă. Însă, dumbrăvenii oricum s-au arătat a fi cam somnoroşi, deoarece mai mulţi credincioşi au venit din capitală şi din satele învecinate decât din sat.

Oricum, biserica a fost neîncăpătoare pentru numeroşii credincioşi veniţi să împărtăşească bucuria zilei.

Sărbătoarea a fost deosebită şi datorită soborului preoţesc, precum şi cântăreţilor poposiţi din s. Boşcana, r. Criuleni.

Slujba a decurs într-o atmosferă liniştită şi plină de căldură şi de mireasmă duhovnicească.

După Sf. Liturghie micuţii s-au împărtăşit, iar copiii de la Centrul comunitar „Prometeu” din or. Străşeni au venit cu un program de câtări specifice atmosferei sărbătorii, după care au fost răsplătiţi cu cadouri.

Părintele paroh Octavian Moşin, a venit cu un cuvânt de învăţătură despre sfântul prăznuit – Petru Movilă – mare ierarh, cărturar, dar şi sfânt ocrotitor al Dumbravei. Totodată, părintele a adus o veste îmbucurătoare pentru cei prezenţi: biserica din localitate urmează să se reorganizeze într-o mănăstire de călugăriţe şi va avea menire socială, de a creşte şi a educa copii orfani şi din familii vulnerabile.

A urmat înconjurul bisericii cu citirea Evangheliilor, apoi un program artistic în preajma bisericii prezentat de către ansambul „Cavalerii armoniei”. Câţiva bărbaţi de pe str. M. Cebotari din localitate au venit cu buciume, vestind bucuria zilei.

Cert este faptul că dumbrăvenii au început să serbeze hramul. Unii doar acasă, alţii şi-n biserică, dar dea Domnul cu toţii să ajungem a fi în acelaşi duh al sărbătorii.

Sfinte Părinte Ierarhe Petru Movilă, roagă-te lui Dumnezeu să-i lumineze şi să-i păzească pe dreptmătritorii creştini din localitatea noastră!

Sursa: http://www.localitateadumbrava.md/

Filed in: Noutăţi

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress