În capitală se desfășoară Săptămâna Tineretului Ortodox

IMG_0057

Perioada Postului cel Mare, ca adevărată ”primăvară a sufletului”, este cel mai bun prilej de înfrânare și de îndreptare a vieții duhovnicești. În acest sens, Asociația Studenților Creștini Ortodocși (ASCO) organizează un amplu program de activități cu tinerii, în special cu cei din capitală, în vederea cultivării și promovării valorilor noastre creștinești.

Circa 10 000 de tineri au fost cuprinși, ducându-li-se, prin predici și activități ziditoare de suflet, mesajul unei vieți curate, prin omorârea păcatelor și viciilor din inima fiecăruia.

Săptămâna a demarat cu slujba Te Deum-ului la începutul oricărui lucru bun și bineplăcut Domnului. Serviciu divin a fost oficiat în capela studențească din cadrul Universității de Stat din Moldova.

A fost citit mesajul Mitropolitului Vladimir la începutul acestei Săptămâni a tineretului dreptmăritor, în care se menționează:

”Dragii noștri,

Pe cât de frumoasă este perioada tinereții, pe atât de supusă ispitelor. Frumos este să luptăm cu păcatul. Or, acest lucru este cu neputință dacă nu am deprins virtutea și n-am prins gustul acesteia.

Omul greșește atâta timp cât nu s-a îndulcit cu faptele bune și cât n-a simțit bucuriile și roadele unei vieți în duhul evanghelic.

Tinerilor le place să abordeze tema dragostei, însă, adesea sunt doar în căutarea unor plăceri. Plăcerea nu este caracteristica iubirii creștine. Dragostea este jertfă!

Ar fi bine să învățăm lecția dragostei corecte față de Dumnezeu, față de aproape și față de noi înșine.

Șirul de acțiuni în cadrul ASCO vine cu mesajul dragostei creștine, care ne ajută să spunem nu vieții păcătoase și să alegem virtuțile”.

În organizarea și desfășurarea activităților din cadrul acestei săptămâni au fost binecuvântați de către mitropolit 23 de slujitori.

Astfel, vom încerca să prezentăm cele mai importante evenimente și întruniri realizate timp de o săptămână.

A consemnat Prot. Octavian Moșin

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress