Mass-media le făurește tinerilor idealuri care nu le pot aduce bunăstarea în viaţă

Patriarhul Kirill a avertizat că mass-media le făurește, de multe ori, tinerilor, idealuri care nu le pot aduce bunăstarea în viaţă, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe. “Astăzi, o lovitura grea este dată sufletelor de copii, sufletelor tinere, de către forţele care urmăresc un opus al bunăstării: nu sa zidească sufletul, ci sa îl strice. Astăzi, nimeni nu te mai obligă sa renunți la credință. Dar fluxul puternic de informaţii, care a lovit conştiinţa omului contemporan prin Internet, televiziune şi alte mijloace media, cel mai adesea formează idealuri, a căror punere în aplicare nu oferă bunăstare”, a spus Patriarhul Kirill în predica sa din Catedrala Adormirii Maicii Domnului, la Astana.

“Suntem chemaţi frecvent să obținem mai mult, să avem mai multe. Biserica Ortodoxă a sprijinit şi sprijină aspiraţiile oamenilor către bunăstarea materială, dar în acelasi timp subliniind că bunăstarea reală a omului, fericirea lui, depinde de starea sufletului său”, a spus el.

Patriarhul Kirill a mai subliniat importanţa muncii active de catehizare, care trebuie să însoţească viaţa liturgică, deschiderea de noi parohii, construirea de noi biserici, în scopul contrabalansării influenței mediului, chiar dacă aceasta este doar o mică măsură.

“Când facem rău, ne distrugem. Ne distrugem familiile noastre, ne rupem ţesătura de relaţii sănătoase, răspândim răul în jurul nostru. Dar, dacă sufletele noastre dau naștere unor gânduri bune, binele se răspândeşte în întregul spațiu din jurul nostru: familie, la locul de muncă, societate şi în stat”, a mai spus Întâistătătorul.

“Activitatea şcolilor noastre duminicale, de astăzi, este direcţionată spre construirea unei concepţii a unei lumi puternice, capabilă să respingă ispitele diabolice, să nască idealuri etice înalte, să formeze un sistem de valori care să asigure bunăstarea reală a omului”, a concluzionat el.

Fragment din intervenția Patriarhului Moscovei, Kirill, cu ocazia celei
de-a IV-a Adunari a liderilor religiilor traditionale ale lumii, Astana,
Kazahstan / iunie 2012

Sursa: www.stiri.lacasuriortodoxe.ro

 

Filed in: Noutăţi, Sfaturi tinerilor

Articole relevante:

Săptămâna religiei la Sălcuța Săptămâna religiei la Sălcuța
Discuții duhovnicești cu elevii L.T. ”George Călinescu” din capitală Discuții duhovnicești cu elevii L.T. ”George Călinescu” din capitală
Seminar cu elevii din Gimnaziul din s. Valea Mare Seminar cu elevii din Gimnaziul din s. Valea Mare
Conferință de totalizare: ”Mănăstirea Curchi – 250 de ani de Istorie și Spiritualitate Ortodoxă” Conferință de totalizare: ”Mănăstirea Curchi – 250 de ani de Istorie și Spiritualitate Ortodoxă”

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress