Mi-am întâlnit dragostea în biserică

Fiecare din noi speră că într-o zi îşi va găsi jumătatea. Noi, oamenii, am fost creaţi ca să iubim. Dragostea o poţi întâlni oriunde – în stradă, la bibliotecă, în troleibuz și chiar la biserică. Iată doar două exemple.

Ana cântă în corul unei biserici din orașul Ungheni. A făcut cunoștință cu Petru la biserică.

“Eram în Duminica Floriilor. Petru venise cu familia sa la biserică. Într-un moment privirile noastre s-au întâlnit. A fost dragoste la prima vedere.

Timp de două luni Petru a venit la fiecare Liturghie cu scopul de a mă revedea. Într-o duminică, după săvârșirea serviciului divin, s-a apropiat de mine și m-a invitat în oraș. Din acel moment, suntem împreună”.
Cu patru ani în urmă cei doi s-au căsătorit și au împreună doi copii minunaţi.

“Cel de Sus ne-a binecuvântat familia, continuă Ana. Nu mi-am imaginat că Petru îmi va dărui fericirea supremă. Biserica a fost cea care ne-a unit.”

Pe părintele Marin Cij l-am cunoscut în urma unui interviu. Dumnealui a făcut cunoștință cu soția sa în cadrul activităților Asociaţiei Studenților Creștini Ortodocși.

“După absolvirea Academiei Teologice am făcut cunoștință cu domnișoara Irina Boian. Ea era colaboratoarea ziarului “Altarul Credinței”. Ne întâlneam la ședințele ASCO, ascultam cuvântul lui Dumnezeu despre familie, viață, societate. Aceste lecții au servit un adevărat pilon duhovnicesc pentru actuala noastră familie. Ne-am căsătorit, avem trei copii și suntem în așteptarea celui de-al patrulea prunc.”

E atât de frumos când cei îndrăgostiţi se întâlnesc în fața altarului.

Părintele Arsenie Boca, în una din cărțile sale spunea că: “Iubirea n-are marginile omului, nici spațiul, nici timpul; nu piere niciodată, e puternică, încât străbate dincolo de mormânt și ajunge pe cel iubit; străpunge iadul care nu-i poate sta împotrivă și străbate cerul […] Cu adevărat, iubirea e calea cea mai scurtă și mai presus de orice cale spre desăvârșire; printr-însa avem înlăuntrul nostru Împărăția Cerurilor”. Deci, atâta timp cât iubim suntem aproape de Rai. Iar o familie formată din dragostea binecuvântată de Cel de Sus, devine un mic Paradis. “Un om care iubește cu adevărat iartă, cedează, se jertfește. Dragostea adevărată se vede în necaz. Odată cu întemeierea familiei se dă naștere de prunci, pentru că ei sunt rodul dragostei, ei întăresc familia. Copiii sunt prototipurile părinților. Trebuie educați corect.

O generație de oameni creștini va genera o societate sănătoasă. Fericirea e acolo unde e credința în Dumnezeu. Dragostea născută în biserică e una curată și pentru totdeauna. Exemplele pe care continui să le întâlnesc, mă fac să confirm acest lucru.

Dacă ești în căutarea jumătății tale, ce-ar fi să vii la biserică?

Elena Briciuc, ASCO

Filed in: Despre dragoste

Articole relevante:

Tema familiei abordată cu studenții Facultății de Litere, USM Tema familiei abordată cu studenții Facultății de Litere, USM
Pelerinaj de studiu la mănăstirile Suruceni, Căpriana, Hâncu și Condrița Pelerinaj de studiu la mănăstirile Suruceni, Căpriana, Hâncu și Condrița
Conferință pe teme religioase la LT Holercani Conferință pe teme religioase la LT Holercani
”Cum să devenim mai buni?” – tema discuției cu elevii Liceului ”Alexandru cel Bun”, or. Sîngera ”Cum să devenim mai buni?” – tema discuției cu elevii Liceului ”Alexandru cel Bun”, or. Sîngera

One Response на "Mi-am întâlnit dragostea în biserică"

  1. Adelina says:

    Si eu mi-am cunoscut sotul la o conferinta teologica organizata de ASCO si par. Octavian. A fost minunat sa inteleg ca peste ceva timp urmam sa devenim o familie. Pot afirma cu certitudine ca anume credinta si biserica lui Dumnezeu ne-au unit. Impreuna cu Tatal din cerurui speram sa fim pina la moarte!

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress