Noi absolvenţi ai cursurilor de engleză în cadrul ASCO

Din anul 2003 în cadrul Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi se organizează cursuri gratuite de studiere a limbilor moderne. Sute de tineri au trecut nivelul începătorilor, însuşind engleza, germana şi italiana. În ultimii doi ani ASCO s-a limitat doar la cursurile de engleză. Astfel, la 1 noiembrie 2010 au fost formate două grupe (nivelul I şi II), iar la începutul lunii mai circa 30 de învăţăcei au susţinut examenele de promovare.

Astfel, duminică, 15 mai, la biserica Universităţii de Stat din Moldova s-a săvârşit o slujbă de mulţumire pentru această reuşită, după care Părintele Octavian Moşin, preşedintele ASCO, a rostit un cuvânt de învăţătură, mulţumind atât celor care au avut o atitudine serioasă faţă de cursurile iniţiate, cât şi profesoarei Victoria Condur, care mai bine de patru ani predă aceste cursuri gratuite.

Părintele a transmis mesajul de felicitare al Mitropiolitului, prin intermediul căruia Înalt Prea Sfinţia Sa îi salută pe absolvenţii acestor cursuri şi îşi manifestă bucuria şi satisfacţia că prin învăţarea unei limbi străine este posibilă şi apropierea de Dumnezeu. Prin intermediul mesajului de felicitare, Vlădica Vladimir mai urează absolvenţilor acestui curs de limbă engleză să se bucure şi în continuare de mari realizări în domeniile lor de activitate şi să nu uite că toate lucrurile mari şi frumoase de fac numai din voia şi cu ajutorul lui Dumnezeu.

La finalul ceremoniei, fiecare absolvent a primit din partea Înalt Prea Sfinţiei Sale un set de cărţi, iconiţe şi cruciuliţe.

Numărul mai mic de participanţi la cursurile gratuite de engleză din acest an se explică prin fapul că s-a pus accent pe calitatea studiilor şi mai puţin pe numărul mare de învăţăcei. Ca o dovadă a succesului şi utilităţii acestui proiect este şi faptul că cei mai tineri absolvenţi sunt în clasa a IV-a, iar cei mai vârstnici au în jur de 35 de ani.

Filed in: Activităţi ASCO, Din istoria ASCO

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress