Părintele Petru (Pruteanu) a conferențiat la biserica USM

Miercuri, 19 noiembrie, în cadrul Serilor duhovnicești de la biserica Universității de Stat din Moldova, a avut loc o nouă întâlnire cu îndrăgitul preot-misionar Petru (Pruteanu), care în prezent își duce ascultarea în Portugalia.

Mai bine de un deceniu, părintele ieromonah cercetează diverse aspecte liturgice și încearcă să pună în lumină semnificația Tainelor și a Ierurgiilor Bisericii, care uneori sunt oficiate cu multe lacune și nereguli. Părintele este autorul a zeci de studii, consultând teologi și izvoare din diverse perioade ale istoriei creștinismului, după care face concluziile de rigoare.
În același timp, este un preot-misionar, foarte activ, care comunică prin rețele de socializare, în special cu tinerii pe calea întrebărilor.

La USM părintele ieromonah a venit cu o temă destul de actuală: „Locul şi rostul spovedaniei şi împărtăşaniei în viaţa creştinului”, adunând peste 100 de persoane, în special studenți.

Părintele a început discursul cu importanța participării creștinului la Sf. Liturghie, care nu ar trebui să fie ruptă de Sf. Împărtășanie. S-a referit la diversele practici privind administrarea Împărtășaniei, la semnificația acesteia și la pregătirea pentru primirea Trupului și Sângelui Mântuitorului. Teologul pledează pentru revigorarea vechilor și, respectiv, corectelor practici privind permanenta împărtășire a credincioșilor ce nu au impedimente canonice.

Apoi s-a referit la Spovedanie, la formele acesteia în trecut și astăzi, și la conținutul ei. Apoi a raportat Spovedania la Post și Împărtășanie.

Au urmat discuții și răspunsuri la întrebări, încât întâlnirea a durat mai bine de trei ore.

Părintele a mulțumit celor care l-au găzduit, precum și celor care au poposit la Seara duhovnicească, urându-le tuturor un post binecuvântat!

Filed in: Noutăţi, Activităţi ASCO, Seri duhovnicești

Articole relevante:

Gala Tineretului Ortodox, ediția a VIII-a, desfășurată la Sălcuța, raionul Căușeni Gala Tineretului Ortodox, ediția a VIII-a, desfășurată la Sălcuța, raionul Căușeni
Biserica USM și-a sărbătorit hramul Biserica USM și-a sărbătorit hramul
Seară duhovnicească la biserica “Naşterea Maicii Domnului” s. Hîrtop, r. Floreşti, în cadrul proiectului “Uniţi în Fapte Bune” Seară duhovnicească la biserica “Naşterea Maicii Domnului” s. Hîrtop, r. Floreşti, în cadrul proiectului “Uniţi în Fapte Bune”
În vizită la Liceul ”Petru Rareș” din Chișinău În vizită la Liceul ”Petru Rareș” din Chișinău

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress