Universitatea de Stat din Moldova şi-a serbat hramul

IMG_0180

Studenţi, profesori, colaboratori şi enoriaşi din capitală au venit de praznicul Întâmpinării să împărtăşească bucuria zilei în rugăciune. Cei de la USM sunt fericiţi că au o astfel de podoabă sfântă, biserică de o rară frumuseţe, care este vie prin diversele activităţi ce le desfăşoară cu tinerii.Capela din campusul universitar e în cinstea Întâmpinării Domnului. Mai bine de un veac a fost târnosită drept bisericuţă a şcolilor duhovniceşti de băieţi, prin care au trecut mii de personalităţi ale vieţii bisericeşti. Însă în perioada sovietică a fost văduvită şi transformată în sală de sport a USM.

În ultimele două decenii îşi revine la frumuseţea de altă dată.

De douăsprezece ani paroh al acestei biserici este părintele Octavian Moşin, dr. conf. univ. interimar, activ misionar şi dascăl iscusit.

Văzând o biserică ai impresia că este rezervată doar slujbelor. Nu şi în cazul celei din campusul studenţesc. Săptămânal se întrunesc voluntari care merg la cei mai trişti ca noi, se organizează lecţii gratuite de studiere a limbii engleze, discuţii tematice, invalizii primesc un ajutor etc.

Acelaşi lucru l-am observat în ziua praznicului. Unii intrau, alţii ieşeau, dar toţi erau în căutarea blândului păstor, a părintelui Octavian, care găseşte timp pentru fiecare. Cu fiecare discută, îl binecuvântează, îl încurajează şi mai nimeni nu iese din biserică cu mâinile goale. Oricând primeşti în dar un calendar, o iconiţă, o carte ziditoare de suflet…dar cel mai important este că primeşti alinare sufletească.

Gheorghe Borș, anul I,

Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării

 

Filed in: Noutăţi

Articole relevante:

Lecție de religie la biserica din Pepeni Lecție de religie la biserica din Pepeni
Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra Conferința “Cum să-L cunoști pe Hristos”, desfășurată la gimmnaziul din or. Vatra
Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța Încheierea activităților din Săptămâna Tineretului Ortodox în parohia Sălcuța
Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic Activități de Săptămâna Tineretului Ortodox la Cruglic

Spune-ţi părerea

Publică comentariul

free counters
© Tineretul Ortodox. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. | Локализация темы wordpress